Vier filmprijzen voor NTR

Jongens nieuwsbericht prijzen NTR

De NTR vielen op maandag 29 juni maar liefst vier filmprijzen ten deel. Het gaat om prijzen voor de examenfilms Nachtoord en Tarikat en de al eerder bekroonde film Jongens, waarbij de NTR als coproducent betrokken was.

Nachtoord
De examenfilm van de Nederlandse Filmacademie Nachtoord, die in samenwerking met de NTR is ontwikkeld, heeft de Topkapi Films Fictie prijs gewonnen. De prijs bestaat uit een bezoek aan de Berlinale ter waarde van €3.000. "De uitgebalanceerde keuze die de regisseur maakte voor spel, cameravoering, montage en art direction laat zien dat wanneer je de filmische middelen beheerst toepast je op een relatief eenvoudige wijze een groots en relevant verhaal kunt vertellen."

Jongens
Op het Rainbow Award Gala in Tuschinski ontving Jongens de prijs voor beste Film/Tv-programma. Dit is inmiddels de 14e prijs die deze film in de wacht heeft gesleept. De award werd uitgereikt door Ferry Doedens.

Tarikat
Uit de eindexamenfilms van de Filmacademie Lichting 2015 is Tarikat, die in samenwerking met de NTR is ontwikkeld, gekozen als Beste Filmacademie-productie. Deze KNF Prijs werd toegekend door een jury bestaande uit filmjournalisten (KNF = Kring van Nederlandse Filmjournalisten) en bestaat uit een oorkonde. Ook ontving Tarikat de VPRO Documentaire Prijs. De prijs bestaat uit een Golden Ticket naar het DocFest in Sheffield.

 

Foto Rainbow Award Gala.
Van links naar rechts: schrijvers Chris Westendorp en Jaap Peter Enderle, producent Iris Otten (Pupkin), regisseur Mischa Kamp en acteur Gijs Blom.

Meer nieuws