Twee Gouden Kalveren voor NTR-producties

gouden kalf

De korte film 'Gratis' en de One Night Stand 'In Vrijheid' zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival bekroond met een Gouden Kalf. 

Beste Korte Film

De KORT! Gratis van Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets ontving een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.

Juryrapport: Het kleine, heldere en universeel herkenbare gegeven dat deze korte film als uitgangspunt heeft, leent zich uitstekend voor het genre. De film overtuigt op alle vlakken, waarbij naast de regie ook het script en het acteerwerk een speciale vermelding verdienen. De jury was onder de indruk van de perfecte en consistente timing en de manier waarop de machtsverhoudingen tussen de personages deze uiterst komische film onverwacht ontroerend maakt.

Meer informatie over Gratis.

Beste Actrice Televisiedrama

In de categorie Beste Actrice Televisiedrama won Nazmiye Oral met haar rol in de One Night Stand In Vrijheid, van Floor van der Meulen.

Juryrapport: Door haar authentieke vertaling van het karakter vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit zodra deze actrice in beeld komt. Ze neemt de kijker mee op reis, naar het diepst van haar ziel. Eenmaal aangekomen bij het eindstation heeft ze - ongegeneerd, maar met souplesse - alle snaren geraakt die ze moest raken. Een exquisiete uitvoering en de terechte winnaar van deze categorie.

Meer informatie over In Vrijheid.

Meer nieuws