Ninnoc wint MO-Award voor beste jeugdfilm

Ninnoc Nieuwsfoto

De jeugddocumentaire NINNOC van Niki Padidar, een productie van Zuidenwind Filmprodukties in coproductie met de NTR, heeft afgelopen zondag de MO-Award voor beste jeugdfilm (9-14 jaar) gewonnen op Mo&Friese, International Children’s short Film Festival Hamburg.

Het rapport van de kinderjury luidt:

“Een ontroerend portret van een meisje dat vertelt over anders zijn. Ninnoc, dat zou ik kunnen zijn. Ze is anders dan de anderen en dat is belangrijk in deze wereld. We denken nog steeds na over deze film. De filmmaker heeft prachtige beelden gevonden voor een heel interessant onderwerp. Op een geloofwaardige manier die je raakt. Veel mensen ontwijken liever onderwerpen als eenzaamheid en depressie. En deze film opent je ogen voor deze onderwerpen. Deze film kan helpen. Ninnoc laat ons zien dat het belangrijk is aandacht voor de ander te hebben en te luisteren naar mensen die zich alleen voelen. We verheugen ons op meer films van Niki Padidar en op een beetje minder normaal in deze wereld.”

Andere prijzen
Op 20 februari 2016 beleefde Ninnoc zijn internationale première op het prestigieuze filmfestival Berlinale in Berlijn en ontving daar een eervolle vermelding in het jeugdprogramma Generation. In november 2015 had Ninnoc zijn wereldpremière op het IDFA en won daar de prijs voor beste jeugddocumentaire.

Over NINNOC
Waarom moet je doen wat de anderen doen en waarom moet iedereen op elkaar lijken? Ninnoc heeft het moeilijk in een groep. Ze wil zich niet zomaar aanpassen aan de rest, maar is ook bang om buitengesloten te worden.

In de documentaire kruipt de kijker in Ninnocs hoofd. En treft haar in een lege school. Ninnoc beweegt in een dromerig tempo door de verlaten ruimtes. Kan ze ontsnappen aan de groep of draagt ze die altijd bij zich? Wat laat Ninnoc van zichzelf zien en wat houdt zij verborgen? Een film over uitsluiting en insluiting, over eigenheid, groepsdruk en de gevolgen die zich lijken af te spelen in het hoofd van de mooie en eigengereide hoofdpersoon Ninnoc.

Deze film is tot stand gekomen in de Kids & Docs workshop van het Mediafonds, Cinekid en IDFA, met een bijdrage van het Mediafonds en VSBfonds.

Bekijk de trailer ninnoc-film.nl

Meer nieuws