Nieuwsuur in een nieuw jasje

Nieuwsuur Mariëlle en Twan in nieuwe decor Nieuwsfoto

Nieuwsuur (NOS/NTR), het NOS Journaal en het NOS Jeugdjournaal komen vanaf vrijdagavond 2 december samen uit één decor. De opvallendste verandering is dat het nieuwe decor volledig rond is, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden.

Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen. Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden en er – anders dan voorheen – gewerkt wordt met een uniforme software en aansturing van de schermen. Het nieuwe decor onderstreept de nauwe samenwerking tussen de NOS en NTR bij Nieuwsuur.

Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt haar eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport. Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur: “Het nieuwe decor brengt voor de kijker meer eenheid tussen de programma’s, met behoud van hun eigen karakter. Daarom hebben we het format eerder dit jaar al wat aangepast, waarbij zowel Nieuws als Sport hun eigen plek hebben binnen Nieuwsuur. Dat komt in dit nieuwe decor nog beter tot uiting.”

De formats van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur veranderen niet. Zo blijven de Nieuwsuur-anchors zitten aan een presentatiedesk en staan de presentatoren van het NOS Journaal tijdens Nieuwsuur als vertrouwd voor de schermen.

Benieuwd hoe de decors (sinds 1956) door de jaren heen zijn veranderd? Check dan de Facebook-pagina van Nieuwsuur en de NOS

Meer nieuws