Marcia Brandenburg wint FameLab 2015

Winnares Famelab 2015

Marcia Brandenburg is de grote winnares van de Nederlandse editie van FameLab 2015. Zij won afgelopen dinsdagavond zowel de vakjuryprijs als de NTR Publieksprijs met haar pitch over autisme.

FameLab is de internationale wedstrijd voor wetenschapscommunicatie van de British Council en Cheltenham Festivals. Het doel van FameLab is om jonge beta-wetenschappers uit hun collegezaal te halen en ze te laten vertellen over hun onderzoek. De Kennis van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR op NPO 2, besteedt woensdagavond aandacht aan de competitie dit jaar.

Breinmechanismen
De onderwerpen dit jaar liepen uiteen van experimentele vloeistoffen en hun impact op de wereld tot de invloed van geluid van mensen op zee op vissen in de oceaan. Het onderzoek van Marcia Brandenburg richt zich op "breinmechanismen onderliggend aan sociale disfunctie bij kinderen met een genetisch syndroom, die een hoog risico lopen op het ontwikkelen van autistische symptomen".

De winnares mag Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale FameLab finale in het Verenigd Koninkrijk. De NTR Publieksprijs behelst een mediastage bij de wetenschapsredactie van de NTR.

De Kennis van Nu over Famelab 2015
Uitzending: woensdag 22 april, 19.20 uur op NPO 2

Zie ook npowetenschap.nl/famelab

Meer nieuws