Jörgen Raymann koninklijk onderscheiden

Jörgen Raymann-NTR-Lintje-Suriname-cabaretier-tv-presentator

TV-presentator en cabaretier Jörgen Raymann is in zijn woonplaats Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Annemarie Jorritsma speldde hem vrijdag 24 april de koninklijke onderscheiding op.

Raymann dankt zijn lintje mede aan de voorbeeldfunctie die hij vervult in de multiculturele samenleving. “Raymann polariseert niet, maar zet ons zonder belerend te zijn aan het denken. Hij maakt ons aan het lachen, meestal om onszelf. Zo houdt hij ons een spiegel voor”, aldus burgemeester Jorritsma.

Vooral het vele vrijwilligerswerk van Jörgen Raymann krijgt waardering. Een groot deel daarvan richt zich op kinderen. Zo heeft Raymann in Suriname zijn eigen foundation opgericht voor kinderen met wensen op cultureel en educatief gebied en gaan de opbrengsten van de shows die de cabaretier in Suriname geeft al dertien jaar lang naar verschillende kindertehuizen in het land. Daarnaast is hij ambassadeur voor Unicef en motivational speaker voor jongeren.

Jörgen Raymann (48) is al sinds 1999 als presentator te zien op de Nederlandse televisie. Voor de NPS, nu NTR, maakte hij programma’s als The Comedy Factory, Raymann is Laat en Zo:Raymann. Momenteel is zijn programma Dat ding van Tante Es op zaterdagavond te zien op NPO 1. Naast tv-presentator voor de NTR en cabaretier is Jörgen Raymann mededirecteur van tv-producent en artiestenmanagementbureau Men at Work TV Produkties in Rotterdam.


Meer nieuws