Jongens genomineerd voor Emmy

Jongens 630 x 344

De Telefilm Jongens, een coproductie van Pupkin Film en de NTR, is genomineerd voor een Emmy Kids Award. Dat is afgelopen weekend bekendgemaakt. De film van regisseur Mischa Kamp en scenaristen Chris Westendorp en Jaap Peter Enderlé heeft inmiddels al een tiental nationale en internationale filmprijzen gewonnen. In april 2016 kan daar dus een Emmy bij komen.

Jongens is een van de vier Nederlandse producties die voor een jeugd-Emmy in aanmerking komen. De andere genomineerden zijn De Zandtovenaar en de Oorlog, de serie Taart en de film Rabarber.

Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die samenwoont met zijn oudere broer Eddy en zijn vader Theo. Tijdens de atletiektrainingen ontmoet Sieger Marc, zijn nieuwe teamgenoot. In een zomerse film waarin nieuwe liefdes opbloeien, probeert ook Sieger de liefde te ontdekken.

Beste Langspeelfilm
Tot de prijzen die de Telefilm inmiddels heeft gewonnen, behoren de award voor Best Youth Film op het Duitse Lucas International Children's Film Festival, de Audience Award op het Oostenrijkse Gaffa - International Film Festival for Young People, de award voor Beste Langspeelfilm tijdens Filem'On Brussel en diverse prijzen tijdens Zlin IFF for Children and Youth (Tsjechië), het Nederlands Film Festival en Cinekid.

De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Het eerstvolgende Emmy-gala is in de eerste week van april 2016, dit keer niet in New York maar in Cannes.

Meer nieuws