Gratis naar uitzendingen Holland Festival

Holland Festival Daphne Bunskoek 2015 nieuws

Ook dit jaar slaan de NTR en VPRO de handen ineen voor vier feestelijke live-uitzendingen vanaf het festival op zaterdagavond. Met live optredens, reportages en gasten van binnen en buiten het festival.
Deze uitzendingen zijn op 30 mei, 6, 13 en 20 juni en gratis bij te wonen.

Publiek wordt op genoemde data om 22.00 uur verwacht bij het Westergastheater, Pazzanistraat 15, 1014 DB Amsterdam.
De live-uitzendingen beginnen om 22.30 uur en duren tot 23.10 uur op NPO 2.
Een gratis ticket is te bestellen via: www.tvtickets.nl


Informatie over de uitzendingen

Zaterdag 30 mei: Feestelijke opening van de 68e editie van het Holland festival, dit keer onder de nieuwe leiding van de Engelse Ruth Mackenzie. Zij vertelt over haar nieuwe plannen. Micha Hamel en Wende komen vertellen over hun fascinatie voor de Japanse popster Hatsune Miku die met een heuse popopera op het festival te zien is. Adelheid Roosen en Nazmiye Oral komen vertellen over hun hele persoonlijke voorstelling ‘Niet Meer Zonder Jou’. Daphne Bunskoek praat met zangeres Karsu over de openingsavond in Carré waar ze optrad met haar Turkse jeugdidool Candan Erçetin. Karsu treedt  ook op.

Zaterdag 6juni: Daphne Bunskoek spreekt Pierre Bokma over de grote Amerikaanse theaterlegende Robert Wilson. Op Holland Festival speelt Bokma in de oer-Hollandse muziektheatervoorstelling Koeien, een stuk over componist Misha Mengelberg. Componist Arnoud Noordegraaf vertelt hoe hij de wereldberoemde kunstenaar Ai WeiWei wist te strikken voor de vormgeving van zijn nieuwe opera As Big As The Sky. Verder een optreden van het Gurdjieff Ensemble, dat een Edison won voor de vertolking van het werk van de Armeense componist George Gurdjieff.

Zaterdag 13 juni: Gijs Scholten van Aschat komt vertellen over de actualiteit in de Kings of War naar Shakespeare van Toneelgroep Amsterdam. Hanneke Groenteman bezoekt voor ons twee spraakmakende voorstellingen en geeft festivaltips. Er is prachtige muziek van het Iraanse muziekgroep Niyaz  met een unieke mix van traditionele soefi en popmuziek. Begeleid door moderne derwisj dans. Aandacht voor Lulu, de grote opera van het Holland festival met als regisseur de vermaarde kunstenaar William Kentridge wiens werk ook in het EYE te zien is.

Zaterdag 20 juni: Aandacht voor het 12 Hour Prom in het Concertgebouw, met onder andere stersopraan Eva-Maria Westbroek. Vanavond uitgebreid aandacht voor dit eendaagse mini-promenadeconcert. Het Nationaal Ballet danst het beste werk van hedendaagse Britse choreografen, in de voorstelling Cool Britannia.

 

Meer nieuws