Full Proof genomineerd voor Emmy Kids Award

Full Proof - Emmy Kids Award - Koepels - NTR - jeugdprogramma - wetenschap

Het NTR-jeugdprogramma Full Proof is genomineerd voor de 2016 International Emmy Kids Awards. Het gaat om de aflevering 'Koepels' uit 2015 die een nominatie kreeg in de categorie Kids: Factual. De Emmy's worden uitgereikt op 4 april 2017 in Cannes.

 

Full Proof
Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Een perfecte leeftijd om op een luchtige en leuke manier kennis te maken met wetenschap. Op televisie wordt wetenschap vaak bedreven in een laboratorium door mannen met witte jassen.
Full Proof, van de makers van Het Klokhuis, reist de hele wereld over en laat kinderen in verschillende landen zélf wetenschappelijke experimenten uitvoeren.

Iedere aflevering van Full Proof wordt gepresenteerd door een ander kind, dat een aantal verrassende experimenten uitvoert rondom één wetenschappelijk thema.

De genomineerde aflevering Koepels werd uitgezonden op 31 oktober 2015, en gaat over Aung. Hij woont in Bagan, een tempelstad in Myanmar. Er staan meer dan 2000 tempels, sommige wel 800 jaar oud. Hij vraagt zich af hoe de koepels ooit zijn gemaakt en of hij zelf een koepel kan maken die zo groot is dat hij er een souvenirwinkel in kan beginnen.

Bekijk de genomineerde aflevering

 

Meer nieuws