Doe mee met het eerste Nederlands Kampioenschap Snellezen

Snellezen nieuwsfoto

Dossiervreters en veel-lezers hebben vaak één ding gemeen: in een mum van tijd verteren zij bergen papier. De meeste stervelingen lezen gemiddeld 250 woorden per minuut. Maar dat kan sneller. De beste snellezers ter wereld kunnen meer dan 2000 woorden per minuut wegwerken. Ben jij iemand die zich met groot gemak door woorden en zinnen heen ploegt? Geef je dan nu op voor het eerste Nederlands Kampioenschap snellezen.

De wedstrijd
Als deelnemer krijg je een nog niet eerder gepubliceerde tekst voorgelegd. Je hebt 15 minuten om zo ver mogelijk in deze tekst te komen. Daarna volgt een vragenlijst om te testen hoeveel je hebt begrepen van wat je hebt gelezen. Op basis van het aantal gelezen woorden per minuut, en het gescoorde tekstbegrip, volgt een eindscore. De deelnemer met de hoogste eindscore komt als winnaar uit de bus. 

Buiten de eervolle titel “Nederlands Kampioen Snellezen” ontvangt de winnaar een kruiwagen vol boeken. Verschillende bekende Nederlanders uit de advocatuur, media, wetenschap, en politiek zullen erbij zijn om zich te meten aan hun lezende landgenoten.

Waar en wanneer
20 september, Openbare Bibliotheek van Delft

Meedoen
Wil je meestrijden om de titel en een kruiwagen vol boeken winnen? Stuur dan nu een mail naar info@npowetenschap.nl en laat je naam en contactgegevens achter.

 

 

Meer nieuws