Documentaire-drieluik Kansen Krijgen Kansen Pakken

Kansen Krijgen Kansen Pakken nieuwsfoto

Ireen van Ditshuyzen maakte het documentaire-drieluik Kansen Krijgen Kansen Pakken. Hierin worden de verhalen verteld van maatschappelijk betrokken Nederlanders met een niet-westerse achtergrond. Jonge mensen, van wie de (groot)ouders ooit als gastarbeider hier naartoe kwamen, die zich hebben ontwikkeld tot Nederlandse wereldburgers.

Negen hoofdpersonen

Kansen Krijgen Kansen Pakken volgt negen hoofdpersonen, waaronder een huisarts, een accountant, een marktkoopman, een jongerenwerker en een docent tijdens hun werk, met familie, in hun buurt, op school en thuis. Ze zijn in Nederland geboren en getogen, hebben tegenslagen overwonnen en kansen gepakt. Door hun achtergrond schakelen ze met gemak tussen verschillende culturen en identiteiten. Ze zijn Nederlander, maar ook Turk, Marokkaan, Ghanees, moslim, christen, atheïst, liberaal of socialist.

Welke stappen hebben zij gezet? Hoe hebben zij barrières doorbroken en wat moesten zij daarvoor doen en laten?

Campagneweek

Naast het documentaire-drieluik bestaat Kansen Krijgen Kansen Pakken uit educatieve clips en een landelijke campagneweek, waarin onderwijsinstellingen, maatschappelijke- en jongerenorganisaties activiteiten organiseren. De landelijke campagneweek vindt plaats in de week van 19 mei 2016, rond de UNESCO Dag van de Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling.

Uitzendingen: zondag 22 mei, 29 mei, 5 juni om 21.05 uur bij de NTR op NPO 2

Zie ook: www.kansenkrijgen.nl

 

 

Meer nieuws