De Tijd Daarna

30 jaar hiv en aids in Nederland

Uitzending: zondag 2 augustus 2015, 16.00-16.50 uur, NPO 2
Website:
www.detijddaarna.nl

Een documentaire van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren over vijf mannen en vrouwen die samen de geschiedenis van dertig jaar hiv en aids in Nederland zichtbaar maken. De verhalen over hun verleden, het leven nu en hun dromen voor de toekomst laten zien hoe verschillend het hiv-virus hun leven heeft beïnvloed.

Deze in 2013 gemaakte documentaire is onderdeel van een project waarin de geschiedenis van 30 jaar hiv en aids in Nederland is vastgelegd. Aan de hand van meer dan 40 getuigenisverhalen van mannen en vrouwen die zelf met het hiv-virus zijn geïnfecteerd, is verslag gedaan van de invloed van het hiv-virus op hun leven en de keuzes die ze daarin gemaakt hebben. Door zowel mensen te portretteren die in de jaren tachtig al geïnfecteerd waren, als ook de mannen en vrouwen in beeld te brengen die pas kort weten dat ze geïnfecteerd zijn, geeft de documentaire een helder beeld van de grote veranderingen die hebben plaatsgevonden rondom hiv en aids in de afgelopen dertig jaar.

Een documentaire van Les Enfants Terribles & IDTV Docs. Met: Erwin van Rheenen, Marjolein Annegarn, Alexander Pastoors, Pablo Torres Aguilera en Celicia Jansz.

De NTR zond de documentaire voor het eerst uit in juli 2014.

Meer nieuws