Correspondents' Dinner gemiddeld ruim 2,7 miljoen kijkers

Correspondents' Dinner Nieuwsfoto

Het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner heeft gisteravond, woensdag 10 februari, een zeer hoge gemiddelde kijkdichtheid behaald van ruim 2,7 miljoen kijkers. De hoogste kijkdichtheid van een NTR-programma ooit.
De kijkcijfers laten zien dat dat premier Mark Rutte na 7 minuten speechen een piek had van 2,8 miljoen kijkers en dat cabaretier Dolf Jansen aan het eind piekte met bijna 3 miljoen kijkers.

In de Verenigde Staten is het Correspondents' Dinner het jaarlijkse hoogtepunt voor de parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand-up-comedian.

In een uitzending van College Tour daagde presentator Twan Huys in 2011 premier Mark Rutte uit voor een Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner. Premier Rutte zegde toe, en in samenwerking met de Parlementaire Persvereniging namen de redactie van College Tour en de NTR het voortouw voor de organisatie. Gisteravond was het dan zover: het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner in de Beurs van Berlage.

Datum van dit bericht: donderdag 11 februari 2016

Meer nieuws