Afleveringen

Aflevering 1 (4 december): Mannen doen het zo
Traditionele vader Tjikhoeri, vrijzinnige rapper Marciano en kickboksende danser (nachaniya) Shashie laten zien hoe zij omgaan met hun geloof en de reacties die zij hierop krijgen.

In deze aflevering wordt het mannelijke perspectief getoond. Hoe ga je om met het geloof? En wat doe je met negatieve reacties op jouw leven? Vader Tjikhoeri leeft met zijn gezin volgens strikte regels, terwijl rapper Marciano veel losser omgaat met de regels van het Hindoeisme. Student Shashie kickbokst in zijn vrije tijd, maar verkleedt zich ook regelmatig als vrouw om als traditionele danser op feesten op te treden.

Aflevering 2 (11 december): Ik mag er zijn!
Het aangrijpende verhaal van jonge weduwe Chietra die op haar 28ste haar man verloor en hardhandig werd geconfronteerd met ‘Manai Ka Boli’ binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Ook het leven van Archena verliep na haar scheiding verre van rooskleurig door hoe anderen over haar denken.

In deze aflevering mogen we meekijken in het leven van Chietra, een jonge weduwe, wiens leven ruw werd verstoord door de onverwachte dood van haar man. Hoe werd ze daarna benaderd door haar omgeving? Nog steeds heeft ze moeite met de schaamte en het taboe rondom dit onderwerp binnen de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Hetzelfde geldt voor Archena, die tot twee keer toe scheidde van haar man. Hoe komt het dat ze het gevoel hebben niet meer mee te mogen doen en waarom wordt over scheiding en dood zo krampachtig gedaan?

Aflevering 3 (18 december): Anders dan anderen
Homo-activist Sanam, de lesbische Priya en transgender Shanaya vertellen ons over hun coming out en de prijs die ze hebben moeten betalen om eindelijk zichzelf te kunnen zijn.

In de laatste aflevering van "Wat zullen anderen zeggen?" zien we drie personen uit de LHBT-gemeenschap die voor het eerst hun verhaal op camera vertellen. Dit doen ze ondanks de vrees die ze hebben voor negatieve reacties en bedreigingen vanuit de Hindoestaanse gemeenschap. Daar zijn ze inmiddels bijna aan gewend. Door het vertellen van hun verhaal hopen ze dat hun seksuele geaardheid eindelijk bespreekbaar en geaccepteerd wordt, zodat ze zonder schaamte zichzelf kunnen zijn.