NTR Documentaires
NPO ontdekknop

NTR Documentaires

Documentaires bij de NTR

Bekijk de afleveringen online!

Over NTR Documentaires

De NTR brengt documentaires op velerlei gebied onder de noemer Het Uur van de Wolf, 2Doc, 3Doc en Teledoc, alsook losstaande documentaires.

Gemist

Gids

BVNT logo

De Aanklagers

25 mei 2016, 09:50 uur
BVNT meer informatie icoon
We zien deze aflevering een officier van justitie op een Plaats Delict, waar net een man is geliquideerd. We zijn daarnaast ook bij de aanhouding van een Jihad verdachte en gaan met de officier van Justitie mee op reis naar Hongarije. In Limburg wordt een groot amfetamine lab opgerold.

NPO 2 logo

Don't screw it up

25 mei 2016, 22:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Hoe Obama een einde probeert te maken aan de oorlog van George W. Bush in het Midden-Oosten en de relaties met de rest van de wereld probeert te herstellen. In Caïro spreekt Obama met de Arabische wereld en noemt democratie een mensenrecht. Twee jaar later breken de protesten uit op het Tahrirplein. De president wordt heen en weer geslingerd tussen de opvattingen van zijn minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en zijn minister van Defensie Robert Gates die geloven in de steun aan Mubarak, en die van zijn jonge adviseurs die meer zien in de belofte van de Arabische Lente. Als Syrië bewezen chemische wapens gebruikt, besluit Obama tot bombarderen. Obama behaalt een grote overwinning als hij een geheime deal weet te sluiten over het nucleaire programma van Iran. Staatssecretaris John Kerry vertelt hoe hij met president Obama de hele nacht doorwerkte om de deal veilig te stellen.

NPO 2 logo

The Arc of History

26 mei 2016, 22:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Hoe Obama wordt herkozen voor een tweede termijn en hoe hij probeert om Amerika's meest hardnekkige maatschappelijke problemen aan te pakken, zoals wapens, immigratie en uitsluiting. President Obama lanceert een speciale operatie in Pakistan om Osama Bin Laden op te pakken. Bij het opstellen van zijn herverkiezingscampagne moet Obama beslissen waar hij staat in de discussie over anticonceptie. Kiest hij de kant van de katholieke bisschoppen of staat hij achter zijn minister van Volksgezondheid Kathleen Sebelius en de feministische activisten? Obama steunt de vrouwen en zij dragen bij aan zijn overtuigende verkiezingsoverwinning. Al snel na zijn herverkiezing vindt in Amerika het Sandy Hook bloedbad plaats: twintig kinderen worden doodgeschoten in een school in Connecticut. Obama doet voor het incident meerdere pogingen om de wapenwetgeving te veranderen, maar de lobby tegen aanpassing van de wet blijkt te sterk.

NPO 2 logo

2Doc: Manhunt

27 mei 2016, 00:00 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Spannende reconstructie van de jacht op Bin Laden. Meer dan twintig jaar was hij het doelwit van intensief onderzoek. The Sisterhood, een CIA-afdeling van bijna allemaal vrouwen, zag in de toenemende hoeveelheid terroristische aanslagen op Amerikaanse doelen in het buitenland een nieuw soort guerrillaterrorisme. Maar terwijl zij er steeds meer van overtuigd raakten dat Bin Laden aan het hoofd stond van een internationaal Al Qaida-netwerk van toegewijde moslimjihadisten, vonden anderen dat ze teveel tijd aan hem besteedden. Pas na de aanslag van 9/11 werd de zoektocht naar Bin Laden eindelijk serieus genomen. Onder leiding van Marty Martin, een voormalige hoge officier van de CIA in het Midden-Oosten, werden veel analisten van The Sisterhood steeds meer operationeel actief. Alle inspanningen zouden uiteindelijk leiden tot de nachtelijke overval in Abbottabad op 1 mei 2011.

NPO 3 logo

How We Listen

28 mei 2016, 22:25 uur
NPO 3 meer informatie icoon
Elke generatie beluistert muziek via zijn eigen medium. Van vinyl tot cassette, van cd tot mp3: de dragers bepalen hoe en waar we muziek luisteren, verzamelen en delen.