Focus
NPO ontdekknop

Focus

Buitenlandse wetenschapsdocumentaires

Zondag | 19.15 uur | NPO 2

Over Focus

Spraakmakende wetenschappelijke programma's waarin vooraanstaande wetenschappers nieuwe ontdekkingen en inzichten tonen op het gebied van psychologie, biologie, ruimtevaart, wetenschap en techniek.

Gemist

Gids

NPO 2 logo

De verslaving

29 jun 2016, 17:10 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Obesitas neemt toe, en de dieetindustrie ook. Jacques Peretti onderzoekt de relatie tussen beide. Waarom toch zijn diëten meestal tot mislukken gedoemd? Hij spreekt met een voormalige directeur van Weight Watchers en andere topfiguren in deze lucratieve industrie, zoals SlimFast miljardair Danny Abraham en Pierre Dukan van het Dukan-dieet.

NPO 2 logo

De kosten

30 jun 2016, 17:10 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Jacques Peretti gaat op onderzoek uit in de fitness-industrie. Wat is de connectie tussen fitness en afvallen? Hij ontmoet de voormalige 'Global Head of Health' van PepsiCo en vraagt zich af waarom er zoveel geld omgaat in deze industrie. En hoe zit het met het onderzoek naar de ultieme afslankpil?

NPO 2 logo

De toekomst

1 jul 2016, 17:10 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Jacques Peretti stelt de vraag hoe het komt dat we met z'n allen steeds dikker worden terwijl er toch miljarden omgaan in de afslankindustrie. Hij reist naar Amerika en onderzoekt de overeenkomsten tussen de voedsel- en de tabaksindustrie. Daar ontmoet hij mensen die actie voeren om wetten tegen vet en suiker ingevoerd te krijgen - en daarbij fors worden tegengewerkt door de industrie.