Informatie

Aflevering 1
20 april 2016
Het drugsgebruik onder jongeren in het Overijsselse Twenterand is schrikbarend hoog. Volgens een recent onderzoek telt de gemeente (vijf dorpen/gehuchten bij elkaar) honderden jonge gebruikers van vooral ghb en speed. Danny Ghosen gaat in deze aflevering van Danny zoekt problemen op zoek naar de verhalen van de vaak jonge gebruikers, hun ouders én de dealers.

Aflevering 2
27 april 2016
Danny Ghosen gaat deze week naar Oss. Hier wordt door buurtbewoners heftig gedemonstreerd tegen de komst van een aantal alleenstaande mannen met een asielstatus. De ramen van de huizen waar deze mannen komen te wonen zijn ingegooid, de gevels zijn beklad en de hele buurt is in rep en roer. Zowel de Brabantse als de Turkse als de Marokkaanse buren zijn fel gekant tegen de komst van deze mannen - hoe kan dit?
Danny volgt buurtbewoonster Ansje, maar spreekt ook met Angelo. Hij vangt zelf een aantal asielzoekers op in zijn huis en hoopt niet dat de gemeente Oss zal zwichten voor de druk van de buurtbewoners. Hoe zal dit aflopen?

Aflevering 3
4 mei 2016
Vandaag: de verboden camping. Ooit was het een 5-sterren camping, maar anno 2016 is Fort Oranje in Rijsbergen (Noord-Brabant, vlakbij Breda) een verzamelplaats van criminaliteit en ellende, zeggen sommigen. Anderen zeggen juist dat het een ideale plek is om je een beetje aan de overheid te onttrekken en onder elkaar van de vrijheid te genieten. Voer voor discussie en dus duikt Danny Ghosen er in. De camping wordt grotendeels bevolkt door Oost-Europeanen en een kleine groep Nederlanders die nergens anders onderdak kunnen vinden óf er juist bewust voor kiezen. De GGD constateerde dat er ernstige misstanden plaatsvinden en bij politie-invallen werden de afgelopen jaren hennepkwekerijen opgerold en illegale prostitutie geconstateerd. Hoe is het om op die camping te leven en wat is het verhaal van de campingeigenaar? Danny Ghosen onderzoekt het en dat blijkt niet zonder gevaar.

Aflevering 4
11 mei 2016
Vandaag: Glanerbrug, de buurman is een dealer. Dorpen en steden in de grensstreken kennen drugstoerisme helaas maar al te goed van dichtbij. Zo ook het Twentse grensdorpje Glanerbrug. Voor de stoptrein uit Duitsland is dit de eerste halte in Nederland en met die trein komen iedere dag veel junkies om hun dope te kopen. Of ze komen met de fiets of met de auto. Dag en nacht. Glanerbrug, van oorsprong een gezellig, knus en hecht dorp, is dat zat. Maar wat te doen? De dealers deinzen niet terug voor intimidatie. De politie en gemeente zeggen dat ze op de achtergrond heel veel doen. Maar dat leidt dus al tijden lang tot nauwelijks verandering. Danny Ghosen verblijft in Glanerbrug, trekt met buurtbewoners op en ondervraagt dealers en junkies.

Aflevering 5
18 mei 2016
Vandaag: Groningen, homo's en lesbo's oprotten! In de stad Groningen zijn dit voorjaar twee lesbische vrouwen na een avondje stappen heftig in elkaar geslagen door drie mannen. De homogemeenschap in Groningen is enorm geschrokken van deze mishandeling - hoewel ze helaas wel wat gewend zijn. In deze aflevering reist Danny Ghosen af naar Groningen en vraagt zich af: waarom blijft homohaat in Groningen voortbestaan en van wie komt het vooral? Hoe veilig voelen homo's en lesbiennes zich nog in Groningen en zegt dit incident iets over de toenemende intolerantie ten aanzien van LHBT's in heel Nederland? Danny spreekt o.a. met één van de mishandelde vrouwen en vraagt aan de politie en burgemeester hoe het tij gekeerd kan worden.
N.B. De dag vóór de uitzending is de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homofobie.

Aflevering 6
25 mei
Vandaag: Utrecht Overvecht: Noodopvang? De fik d'r in. In de Utrechtse wijk Overvecht wordt een leegstaand kantoorpand verbouwd tot noodopvang voor het COA. De gemeente Utrecht heeft dit in januari besloten. Veel van de buurtbewoners zijn fel tegen en hebben hevig geprotesteerd. Danny Ghosen was er in januari bij en maakt nu, kort voor de het AZC open gaat, de balans op met voor- en tegenstanders.

Aflevering 7
1 juni
Vandaag: Delft Buitenhof: Weg uit de shit. Danny Ghosen gaat naar de Delftse wijk Buitenhof. Die is de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws geweest. Was het niet omdat er veel Syriëgangers vandaan komen, dan wel vanwege de criminaliteit door jeugdbendes. De politie lijkt er, ondanks extra inspanning, niet goed grip op te krijgen. Je zult er maar opgroeien, of je kinderen moeten opvoeden. Veel ouders met jonge kinderen willen weg uit deze wijk, maar er zijn er ook die er juist met elkaar iets beters van willen maken.